Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós palacsintatorta sonkával és szalonnával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szokásos módon palacsintát sütünk, sósat, majd metéltre vágjuk.

A csíkokra vágott csirkemellsonkát összekeverjük a pohár kefirrel, 5 dkg reszelt sajttal, 2 egész tojással, sóval. A császárszalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük.

Egy jénai edényt vagy egy kisebb tepsit megszórunk kevés zsemlemorzsával, lerakunk először egy sor metélt palacsintát, melyre a kefires sonkakeverék kerül. Ezután újabb réteg
palacsintára a felkockázott szalonna kerül, amit megszórunk szintén 5 dkg sajttal.

A tetejére 2 tojás felverve és tejföllel kikeverve kerüljön. Végül a maradék sajttal jól szórjuk meg.

Előmelegített sütőben süssük, amíg a tojások megsülnek és a sajt ráolvad.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss