Elkészítés: A palacsintához a lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a sütőport és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Ezután fél deci olajat keverjünk bele, és forró palacsintasütőben, kb. 8 centi átmérőjű, 16-20 db palacsintát sütünk belőle.
A zöldséges húsraguhoz a forró vajon az aprított vöröshagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, majd rászórjuk az aprított fokhagymát, a kicsi kockákra darabolt cukkinit, piros és zöld kaliforniai paprikát, a paradicsomot. Felöntjük 1 deci vízzel, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön kb. 15-20 perc alatt, fedővel lefedve megpároljuk.
Tálaláskor a palacsintákat a szaftos húsraguval tányérra rétegezzük, és forrón kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre