Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós magvas kifli

75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg finomliszt
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 2 db tojás
  • 1 tk só
  • 2,5-3 dl tej
  • 2 tk olvasztott vaj
  • A körlap lekenéséhez:
  • 8 dkg vaj
  • A kiflik lekenéséhez:
  • 1 db tojás
  • 1/2 csipet só
  • A szóráshoz:
  • szezámmag
  • köménymag

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Az élesztőt enyhén cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, a tojást is beleütjük. Langyos tejjel szép puha tésztát dagasztunk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és szép hólyagosra kidagasztjuk. Két cipót formázunk belőle. Konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Szemmel láthatóan a duplájára kel.
  2. Ezután kör alakban vékonyra nyújtjuk, és a puha vajjal lekenjük. 8 cikkre vágjuk. Feltekerjük és vajjal kikent tepsire sorakoztatjuk a kifliket. A tojásfehérjét felverjük, megsózzuk, és lekenjük vele a péksüteményeinket. Ízlés szerint magvakkal megszórjuk. A másik cipónál is így járunk el.
  3. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt jó roppanósra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    KEFIRES-SAJTOS SÖRKIFLI >>  

    CSENGERI JOGHURTOS KIFLI >>> 

    KIFLI, ZSÖMLE, BAGETT, CROISSANT, BAGEL ÉS ISTENI KENYEREK - TUTI RECEPTEK EGY HÁZI PÉKSÉGHEZ! >>>

Megjegyzés

Főzelék utánra vagy csak úgy. Kívül roppanós, belül puha. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss