Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós kiflik köménnyel

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dl víz
  • 2 evőkanál tejpor
  • 2 mokkáskanál cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 80 dkg finomliszt (BL55)
  • 5 dkg friss élesztő
  • A kenéshez:
  • 20 dkg margarin
  • A tetejére:
  • tojás
  • fűszerkömény - én őröltet használok

Elkészítés

Elkészítés: Bármelyik kenyértésztából lehet kiflit sütni, de azért ez kimondottan kiflirecept. A tésztát tészta programon elkészíttetjük a géppel (én kézzel dagasztom - így a lelke más), majd 4 cipóra osztva mindegyiket kerekre nyújtjuk, és vékonyan megkenjük margarinnal. A kinyújtott lapokat 8 cikkbe vágjuk (nagyobb kiflik esetén 4 cikkbe), és a szélesebb végétől kiindulva feltekerjük, kicsit meg is hajlíthatjuk.

Kikent sütőlapra rakjuk, tojással megkenjük, majd sóval és köménnyel megszórjuk. Félórás kelesztés után forró sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Ez az adag kb 3 gáztepsire való. Ha nincs tojás otthon, akkor a kenés elhagyható, esetleg olvasztott margarinnal át lehet kenni.

Én pici kifliket sütök- 5-8 cm - de lehet nagyobbakat is tekerni.

Használhatunk 14 gr szárított élesztőt vagy 5 dkg friss élesztőt. Tejpor és víz helyett tej is használható. - Annamari6805

Ezek is érdekelhetnek

Friss