Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sós kifli és stangli - Szabi, a pék receptje

MME MME
85 perc
mester
megfizethető
18 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet, a tejföllel, 2 egész tojással és az élesztővel a dagasztótálba tesszük, majd elkevertetjük a robotgéppel.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a cukrot, majd 3 percet dagasztatjuk, vagy addig amíg a tészta egyneművé válik.
  3. A puha vajat kisebb kockákban adagolva adjuk hozzá a tésztához, és további 5 percet dagasztatjuk a géppel. Az elkészült tésztát huzatmentes helyen, letakarva pihentetjük 30 percet.
  4. Ekkor következik a gömbölyítés, 4 részre osztjuk a tészát, majd gombócokat formázunk belőlük, és letakarva további 15 percet pihentetjük a konyhapulton.
  5. A gombócokat kör alakúra nyújtjuk, és 6-6 darab cikkre vágjuk, majd a háromszögek felét aszalt paradicsommal megtöltve feltekerjük, a másik felét simán tekerjük fel, és sóval meghintjük. A kifliket - 18 darabot - sütőpapírral bélelt tepsikre sorakozatjuk.
  6. Egy tojást villával lazán felverünk, és kenőecset segítségével a tojással átkenjük a megkelt péksüteményeket.
  7. 195 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss