Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós karamellás-diós pite

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben közepes tűzön, keverés nélkül felolvasztjuk a cukrot. Kis darabokban belekeverjük a 7,5 dkg vajat, majd tovább keverjük, amíg krémes állagúvá válik. Hozzáadjuk a sóvirágot és a tejszínt, felforraljuk, és sűrűbbre főzzük 2 perc alatt.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk az omlós tésztával. A durvára őrölt vagy aprított diót 2 ek kivételével eloszlatjuk a tésztán, és ráöntjük a sós karamellát. Az előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig, majd hűlni hagyjuk.
  3. A csokoládét lereszeljük, a feldarabolt 10 dkg vajjal együtt vízfürdőben felolvasztjuk, és a diórétegre öntjük.
  4. A meghámozott körtéket félbevágjuk, és a magház eltávolítása után vékonyan felszeleteljük. A szeleteket a serpenyőben felolvasztott 1 tk vajon megfuttatjuk, majd hűlni hagyjuk.
  5. Végül a pitét mutatósan kirakjuk a körteszeletekkel, és megszórjuk a félretett 2 ek dióval. 

Megjegyzés

Recept és fotó: GEFU / TrendXpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss