Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sós karamellás-diós pite

Hozzávalók

  • 15 dkg cukor
  • 17,5 dkg vaj (+ 1 tk)
  • 2 tk sóvirág (fleur de sel)
  • 1,25 dl habtejszín
  • 1 csomag friss omlós tészta (hűtőpultból)
  • 25 dkg dió
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 db körte

Elkészítés

    1. Serpenyőben közepes tűzön, keverés nélkül felolvasztjuk a cukrot. Kis darabokban belekeverjük a 7,5 dkg vajat, majd tovább keverjük, amíg krémes állagúvá válik. Hozzáadjuk a sóvirágot és a tejszínt, felforraljuk, és sűrűbbre főzzük 2 perc alatt.
    2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk az omlós tésztával. A durvára őrölt vagy aprított diót 2 ek kivételével eloszlatjuk a tésztán, és ráöntjük a sós karamellát. Az előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig, majd hűlni hagyjuk.
    3. A csokoládét lereszeljük, a feldarabolt 10 dkg vajjal együtt vízfürdőben felolvasztjuk, és a diórétegre öntjük.
    4. A meghámozott körtéket félbevágjuk, és a magház eltávolítása után vékonyan felszeleteljük. A szeleteket a serpenyőben felolvasztott 1 tk vajon megfuttatjuk, majd hűlni hagyjuk.
    5. Végül a pitét mutatósan kirakjuk a körteszeletekkel, és megszórjuk a félretett 2 ek dióval. 

Megjegyzés

Recept és fotó: GEFU / TrendXpress

MME
A sóvirág (fleur de sel) finomítatlan tengeri só, amit a séfek az elkészült ételek ízének nemesítésére használnak. Kevesebb kell belőle, mint a finomítottból.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin