Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós karamellás bonbon

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A csokihüvelyhez:
  • 10 dkg 85%-os csokoládé
  • A krémhez:
  • 1 doboz 397 gr-os sűrített tej
  • 1 mokkáskanál darabos tengeri só
  • Még szükséges:
  • bonbonforma
  • csokihőmérő
  • vékony ecset
  • habkártya

Elkészítés

Elkészítés: A csoki 3/4-ét feltördeljük, és vízgőz fölött folytonosan kevergetve felolvasztjuk vigyázva, ne legyen forróbb, mint 46 fok Celsius. Akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Folyton kevergetve visszahűtjük 32 fokra. Ezt a folyamatot nevezzük beoltó módszeres temperálásnak.

Egy ecset segítségével kikenjük a bonbonformát a csokival vigyázva, hogy mindenhol fedjen. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy rend csokit kenünk bele, ismét hűtjük.

A sűrített tejet egy kis láboskába öntjük, azt beállítjuk egy magasabb falú tepsibe, amibe vizet öntünk. A sütőben, néha megkevergetve 1 órát karamellizáljuk, majd belekeverjük a sót.

A bonbon üregébe kiskanállal belekanalazzuk a meghűlt krémet, majd ismét hűtőbe tesszük legalább 10 percre.

Végezetül a maradék csokit ismét 32 fokra melegítjük, rákenjük a bonbonokra, a töltelékre, spaklival lehúzzuk a fölösleges csokoládét, majd minimum 1 órára visszatesszük hidegre.

Megjegyzés

Díszcsomagolásban gasztroajándéknak tökéletesen megfelel. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss