Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörünnep a Budai Várban

Sörkóstolóval, ritkán látott sörkülönlegességekkel és a sörrel kapcsolatos bajnoki próbatételekkel várja az érdeklődőket az első alkalommal megrendezett Szent Arnold napon a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A négy magyarországi sörgyár június 24-én 15 óra és 21 óra között a Budai Vár gótikus udvarán tartja a sörkultúra napját.

Egyes kutatások szerint az antialkoholistáknál akár hat évvel is tovább él, aki mértékkel fogyaszt a habzó italból... Ennek a hírnek biztosan örülnek a hazai rajongók is, akik június utolsó vasárnapján a Budai Várban, pontosabban a Budapesti Történeti Múzeum kertjében találkozhatnak a népszerű szomjoltóval.

Június 24-én sörkóstolással, sörtörténelmi bemutatóval, látványos kiállításokkal és este 8 órától jazz koncerttel ünnepli Szent Arnold napját a Budai Vár gótikus udvarán a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Az eseményre a helyszínen válthatnak belépőt az érdeklődők, melyhez ajándékul Szent Arnold kupát, valamint a megjelenő négy sörgyár termékeinek megkóstolására jogosító bónokat kapnak.

A sörünnepet azzal a céllal szervezték, hogy a látogatók megismerjék a közkedvelt italhoz kapcsolódó érdekes történelmi tényeket, a fogyasztási szokásokat – és persze mindazon rituálékat, amelyek a sörhöz kapcsolódnak: a sörfőzés mesterségét, a sörcsapolás különleges művészetét, a kóstolás lépéseit és a gasztronómiai jellegzetességeket.

Gótikus falak árnyékában élvezni a remek jazz ritmusokat, kezünkben egy pohár hideg, aranyló sörrel – kell ennél kellemesebb vasárnap esti időtöltés? Hívd el a barátaidat is! Figyelem, a rendezvény csak 18 éven felüliek részére látogatható.

Olvass kedvencedről a Mindmegettén! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss