Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörrel sült malac sütőtökkel és lilakáposztával

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A malacot beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, dugok bele fokhagymát és szalonnadarabkákat, fűszerezem, locsolok rá sört, melléteszem a sózott, borsozott, kockára vágott sütőtököt, beborítom fóliával, és beteszem a sütőbe.

A káposztát legyalulom, a hagymát, fokhagymát, almát aprítom.

Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütöm, szórok rá köménymagot, rádobom a hagymákat, dinsztelem, megszórom cukorral, karamelizálom. Majd ráteszem az almát és a káposztát, a babérlevelet, fűszerezem, locsolok rá borecetet, párolom. Amikor már majdnem kész, locsolok rá vörösbort.

Közben a sütőtököt kiveszem, amikor már megsült, párolódott, a malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok hozzá sört. Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.

Tálaláskor vágok egy szelet húst bőröstül, teszek mellé sütőtököt és lilakáposztát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss