Keress receptre vagy hozzávalóra

Sörrel sült malac sütőtökkel és lilakáposztával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 30 dkg bőrös malac
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • disznózsír
  • méz
  • 1 kis sütőtök fele
  • 1 kis lilakáposzta fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • cukor
  • őrölt feketebors
  • köménymag
  • babérlevél
  • borecet
  • vörösbor
  • sör

Elkészítés

    Elkészítés: A malacot beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, dugok bele fokhagymát és szalonnadarabkákat, fűszerezem, locsolok rá sört, melléteszem a sózott, borsozott, kockára vágott sütőtököt, beborítom fóliával, és beteszem a sütőbe.

    A káposztát legyalulom, a hagymát, fokhagymát, almát aprítom.

    Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütöm, szórok rá köménymagot, rádobom a hagymákat, dinsztelem, megszórom cukorral, karamelizálom. Majd ráteszem az almát és a káposztát, a babérlevelet, fűszerezem, locsolok rá borecetet, párolom. Amikor már majdnem kész, locsolok rá vörösbort.

    Közben a sütőtököt kiveszem, amikor már megsült, párolódott, a malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok hozzá sört. Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.

    Tálaláskor vágok egy szelet húst bőröstül, teszek mellé sütőtököt és lilakáposztát.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin