Sörperec

default user icon
4

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
  • 0,5 dl tej
  • egy csipet só
  • 1 tojás a tetejére kenéshez
  • nagyszemű só, szezámmeag, lenmag, napraforgó mag a tetejére ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztben elkevertem a sütőport és a sót, majd hozzáadtam a reszelt sajtot, a tejet és az olvasztott vajat. Alaposan összegyúrtam, majd 16 részre osztottam a tésztát. Kinyújtottam kukacokra a tésztát, és kisebb-nagyobb sikerrel perecet formáltam belőlük. A tojást felvertem villával, majd megkentem vele a pereceket. Pár darabot nagyszemű sóval, másik pár darabot lenmaggal és szezámmaggal szórtam meg, de ez már ízlés és otthon található magok kérdése, hogy ki mit tesz a tetejére. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsült. Én a tetejét egy kicsit grillfokozaton még pirítottam, hogy szebb színe legyen.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tóth Mária 5 évvel ezelőtt
Szerintem rendben volt, máskor sem volt ezzel gond. Nem is értem, ez nem egy bonyolult recept. Mérgesít, mert tetszett, és örültem volna neki. Szerintem még próbálkozok vele később.
Debreczeni Gabriella 5 évvel ezelőtt
Sajnálom, hogy nem sikerült a sörperec, de nem lehetséges, hogy valamit rosszul mértél ki, és attól nem lett jó??? Már többször sütöttem ilyen perecet, de eddig semmi gondom nem volt még vele. A recept eredetije itt található: http://www.recept-oldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek--peksutemenyek/sorperec.html ahol ugyanezek a hozzávalók találhatók.
Tóth Mária 5 évvel ezelőtt
Ez valami katasztrófa lett! Kimértem minden hozzávalót, alig állt össze a tészta, több tej kellett, amikor végre nem csak morzsás izé volt a tál alján, megpróbáltam kinyújtani és kis hurkákat csinálni de teljesen formázhatatlan volt a tészta. Szétesett teljesen. Örülök, hogy ennyi alapanyagot beletettem, mehet a kukába.
János 7 évvel ezelőtt
Nagyon jó, de elektromos hőlégkeveréses előmelegített sütőben elég 15-17 perc, különben kiszárad.

Hasonló Receptek

Magazin