Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörparfé baksörből

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A parféhoz:
  • 1 db egész tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg fehér csokoládé
  • 3 db zselatinlap
  • 0,15 l baksör
  • 25 dkg tejszínhab
  • A sörhabhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • egy kevés cukor
  • étcsokoládé a díszítéshez

Elkészítés

  1. Egy meleg vízfürdőbe állított fémtálban az egész tojást és a 4 db tojássárgáját a cukorral együtt habosra verjük, majd jeges vízfürdőben addig keverjük, amíg kihűl.
  2. A fehér csokoládét felolvasztjuk, és a tojásmasszába keverjük. Hozzáadjuk az utasítás szerint feloldott zselatint, majd a baksört. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A masszát formákba töltjük, és a mélyhűtőben fagyasztjuk 1 éjszakán át.
  3. Másnap a megszilárdult parfét a formákból adagonként kistányérokra borítjuk.
  4. A 3 db tojásfehérjéből és cukorból habcsókmassza állagú habot verünk, a parfék tetejére kanalazzuk, és étcsokoládét reszelünk rá.

Megjegyzés

Recept és kép: Bayerischer Brauerbund e.V. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss