Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sörösdobozon sült ropogós csirke

default user icon

Hozzávalók

  • 1,2 kg csirke
  • 2 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 0,5 l dobozos sör

Elkészítés

    1. A csirkét megtisztítjuk, megmossuk. Az olajat elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a fűszerpaprikával és bedörzsöljük vele a csirkét, majd 30-60 percre a hűtőbe tesszük.
    2. A tisztára mosott sörös dobozt felnyitjuk,az alkohol felét kiöntjük. A doboz tetejét több helyen kilyukkasszuk, hogy a gőz átjárja a csirkét. A csirkét a far részével ráhúzzuk a sörös dobozra és egy tepsibe vagy alumínium grilltálcára helyezzük.
    3. A csirkét 180 fokon egy órán át sütjük, majd 190 fokon 25-30 percig pirítjuk, míg a bőre piros nem lesz. A kész csirkét leszedés előtt hagyjuk hűlni egy rövid ideig, mert a felforrósodott fém megégetheti a kezünket.

    KÍVÜL ROPOG, BELÜL OMLÓS: ÍGY SÜSS CSIRKÉT SÖRÖSDOBOZON! >>> 

    9 SÜLT CSIRKE, AMI AZ ÜNNEPI ASZTALON IS MEGÁLLJA A HELYÉT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin