Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörös sült malaccomb sütőtökkel és édesköménnyel

120 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A malachús bőrét beirdaljuk, a szalonnát feldaraboljuk, 2 gerezd fokhagymát hosszában felszeletelünk. A sütőtök magját eltávolítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A malachúst egy serpenyőbe tesszük, kevés zsírt rakunk alá, és a bőrét is bekenjük zsírral. A vágásokba fokhagymát és szalonnadarabkákat dugunk. Ízesítjük a fűszerekkel, majd mellérakjuk a sütőtököt, a félbevágott hagymát és édesköményt. Letakarjuk fóliával, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  3. Kis idő után meglocsoljuk a sörrel. Amikor a sütőtök megsült, kivesszük, a héját levágjuk. A malacot időnként meglocsoljuk a szafttal. Ha a hús már puha, levsszük a fóliát, ismét meglocsoljuk, és szép pirosra grillezzük. Tálaláskor egy szelet húst vágunk bőröstül, és szedünk mellé a sütőtökből, hagymából és édesköményből. 

Megjegyzés

A piacon volt akciósan malachús, nem tudtam otthagyni. Ezúttal sörrel sütöttem meg a húst. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss