Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sörös sült csirkecomb medvehagymás zsemlegombóccal

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 dl sör
  • 4 db zsemle
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 dkg vaj
  • bors
  • olívaolaj
  • méz vagy barnacukor
  • csiliszósz vagy paradicsompüré

Elkészítés

    1. Serpenyőben felforrósítjuk a vaj és egy kis olívaolaj keverékét, majd a megmosott és szárazra törölt konyhakész csirkecomb mindkét oldalát megpirítjuk. Egy kevés sört aláöntve, lefedve pároljuk. A sört folyamatosan pótoljuk egészen addig, amíg a hús puha nem lesz.
    2. Langyos vízben pár percig áztatjuk a zsemléket, majd kinyomkodjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a medvehagymát és a tojásokkal, majd összeállítjuk. Gombócokat formálunk belőle, majd serpenyőben egy kevés olajon ropogósra sütjük.
    3. A serpenyőből kiszedjük a puha combokat, átrakjuk egy hőálló edénybe, megkenjük mézzel, majd forró sütőben vagy grillen ropogósra sütjük.
    4. A sörös vajon megpirítjuk a felaprított hagymát és a negyedelt gombát, ízesítjük az édes csiliszósszal vagy paradicsompürével. Tálaláskor a gombócokat leöntjük a gombás raguval.

Megjegyzés

A medvehagyma levélből érdemes többet vásárolni, tárolni és tartósítani gyógyhatása és sokoldalú felhasználhatósága miatt.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin