Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörös sült csirkecomb medvehagymás zsemlegombóccal

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Serpenyőben felforrósítjuk a vaj és egy kis olívaolaj keverékét, majd a megmosott és szárazra törölt konyhakész csirkecomb mindkét oldalát megpirítjuk. Egy kevés sört aláöntve, lefedve pároljuk. A sört folyamatosan pótoljuk egészen addig, amíg a hús puha nem lesz.
  2. Langyos vízben pár percig áztatjuk a zsemléket, majd kinyomkodjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a medvehagymát és a tojásokkal, majd összeállítjuk. Gombócokat formálunk belőle, majd serpenyőben egy kevés olajon ropogósra sütjük.
  3. A serpenyőből kiszedjük a puha combokat, átrakjuk egy hőálló edénybe, megkenjük mézzel, majd forró sütőben vagy grillen ropogósra sütjük.
  4. A sörös vajon megpirítjuk a felaprított hagymát és a negyedelt gombát, ízesítjük az édes csiliszósszal vagy paradicsompürével. Tálaláskor a gombócokat leöntjük a gombás raguval.

Megjegyzés

A medvehagyma levélből érdemes többet vásárolni, tárolni és tartósítani gyógyhatása és sokoldalú felhasználhatósága miatt. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss