Keress receptre vagy hozzávalóra

Sörös sült bajor csülök

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db füstölt csülök
  • őrölt feketebors
  • őrölt köménymag
  • majoránna
  • babérlevél
  • olívaolaj
  • 1 db húsleveskocka
  • sör
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 db óriási csiperkegomba
  • grill zöldség fűszerkeverék
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 50 dkg savanyított káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész köménymag
  • cukor
  • fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköt bepácolom, előtte a bőrös részét beirdalom, de nem vágom át teljesen, mert a hús kiszárad. A páchoz használok sót, borsot, köménymagot, majoránnát, olívaolajat, amit jól bedörzsölök a csülökbe, teszek rá babérlevelet, majd 2 napra elteszem a hűtőbe.

    A sütés napján öntök rá vizet, amibe morzsolok 1 húsleveskockát, letakarom alufóliával, majd beteszem a csülköt a 170 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen, kb. 2 órán keresztül sütöm. Időnkét meglocsolom. A végén öntök rá sört, s átkapcsolom grill fokozatra, 200 C fokon pirosra sütöm.

    Közben megpucolom a hagymát, a répát, a krumplit darabolom, a paradicsomot, hagymát, paprikát félbe, a gombákat négybe vágom. Sózom, borsozom, s szórok rá grill zöldség fűszerkeveréket. A zöldségeket egy külön serpenyőben a csülök levében párolom, majd a sütőben megsütöm.

    Amíg a csülök sül, egy serpenyőben a feldarabolt szalonnát kisütöm, szórok bele köménymagot, aprított hagymát, cukrot, karamellizálom. Ráteszem a káposztát, babérlevelet, sózom, borsozom, locsolok rá a csülök levéből, s átpirítom. A vége felé öntök hozzá fehérbort.

    Tálalok. A csülökből vágok két szeletet, a tányérra helyezem, rakok mellé zöldségeket, s káposztát. Sört iszom hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin