Keress receptre vagy hozzávalóra

Sörös sertésragu kenyérrel

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 30 dkg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 6 dkg sertészsír
  • 5 szem szegfűbors
  • 1 tk kömény
  • 1 ek cukor
  • 5 dl sör
  • 2 szelet kenyér

Elkészítés

    1.

    A húst megmossuk, majd felkockázzuk. A megtisztított krumplit, hagymát, répát és zellert szintén kockára vágjuk.

    2.

    A húst megpirítjuk a felforrósított zsíron, kivesszük, majd a visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a krumplit, a répát és a zellert, szegfűborssal és a köménnyel ízesítjük, majd meghintjük cukorral.

    3.

    Megsózzuk és felöntjük 2 dl sörrel és 1 csésze vízzel. Az egészet, lefedjük, és néhányszor megkeverve félpuhára főzzük.

    4.

    A megmaradt sört a kenyérre locsoljuk, és hagyjuk, hogy kissé magába szívja a folyadékot. Hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáöntünk annyi vizet, amennyi ellepi. Puhára főzzük, forrón tálaljuk.

    MUSTÁROS-RÉPÁS PULYKARAGU >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek