Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sörös koktélok

default user icon
SB Sörök
3
A negyvenfokos hőségben biztos, hogy mindenkinek istenien esik egy szódás bodzalimó egy kis sörrel felöntve. Megköckáztatjuk, akár még a mojito fanatikusoknak is.

Sörös koktélokat a világon szinte mindenhol fogyasztanak, annál is inkább, mivel a sör a víz és a tea után a világon leggyakrabban fogyasztott italfajta. Ha sörös koktélról beszélünk, akkor talán sokunknak az osztrák síelések utáni kártyapartik sztárja ugrik be, a németek és osztrákok által kedvelt Radler, illetve a belga gyümölcsös sörök, de a kép ennél jóval árnyaltabb.

Sör üdítővel vagy gyümölcslével

Sör + gyömbér vagy sör + limonádé= az angolszászok shandy-nek (ejtsd: sendi) hívnak minden ilyen keveréket. Ebből is vannak ismertebb és különlegesebb fajták.

Radler: limonádé és sör, Bajorországban Russ vagy Russe, a franciáknál Panaché ( ejtsd: panasé, jelentése keverék), Észak-Németországban Alsterwasser (ejtsd: alsztervásszer, az Alster víz), Hollandiában Hófehérkének hívják.
Almdudler: Ausztriában kapható, a gyógynövényes szódával kevert Pilsner típusú sör.
Véres Szem: 1 üveg sör 1 dl paradicsomlével keverve.
Liverpooli Csók: Bármilyen sötét sör Cassis-szal, vagyis feketeribizli likőrrel keverve.

Méhcsípés: Barnasör narancslével keverve.
Broadway: Sör és kóla, főleg Japánban kedvelt.

Sör almaborral vagy pezsgővel

A nagy sörivó nemzetek évszázadok óta keverik a különböző sörfajtákat, de ezekről majd egy másik cikkben ejtünk szót. A sör népszerű más alkoholokkal keverve is.

Kígyómarás: az angolok kedvence, fele rész sör, fele rész almabor, esetleg egy kis feketeribizlis szörppel megbolondítva.

Fekete Bársony: fele Guinness, fele pezsgő. Ha pezsgőspohárban készítjük ezt a koktélt és a Guinness kerül alulra, melyre óvatosan, kanál hátán csorgatjuk a pezsgőt, érdekes hatást érhetünk el.

Sör röviddel

A legelterjedtebb a korsó sörbe kevert gyakorlatilag bármilyen feles. A rövidital és sör kombinációjával azért csak a legbátrabbak próbálkozzanak és készítsék elő másnapra a fejfájáscsillapítót.

Tengeralattjáró: 1 korsó sör és 4 cl vodka (vagy Jager) keveréke
Karibi Éjszaka: 1 korsó sör és 3 cl kávélikőr
Ír bomba: minden van benne, ami ír: 1 korsó Guinness, 2 cl whiskey, 2 cl Baileys
Churchill: 5 dl világos sör 5 cl Camparival felöntve
Kutyaorr: 2,5 dl porter sör és 1 cl gin
Moszkvai Szamár: 3 cl vodka, 3 cl citromlé és 3 dl világos lager sör
Jean Biere: 2 dl világos lager sör 2 cl konyakkal felöntve.
Vetkőzz!: 3 dl világos lager sör, 2 cl gin, 2 cl citromlé és egy öntet grenadine
Déli Szél: (South Wind) 3dl sör és 2 cl dinnyelikőr keveréke

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Hozzászólások

mindenes
nem rossz receptek, de a sört üditővel keverve azt ki próbálom. a többihez ajánlott fogyasztani sós, vagy száraz süteményt ,akkor nem vág úgy fejbe.
Soproni fun
Mikor Londonban voltam láttam, hogy szörpöket meg mindenféle italokat pakolnak a sörbe. Ízesíthették nekem akárhogy egyik sem volt olyan FINOM mint a mi MAGYAR SÖReink! Szerénytelenségem véleménye, hogy nem csoda, ha nálunk ez nem terjedt el, pl a Sopronit csak elrontani lehet vele. De igaz, hogy a külföldi sörökkel megéri kísérletezni, hogy valahogy iható legyen.
Dzsekó
ÉN is tudok egy nagyon jót. Mézes-kávés barna: 2 evőkanál mézet egy csésze kávéban elkeverünk és fél literk barna sört (lehetőleg csapolt) ráengedünk. A habja képes megtartani egy 5 Ft-ost. Vigyázat, nagyon habzik!

Magazin