Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sörkrémes pohárdesszert a szezon gyümölcseivel

Hozzávalók

  • 4 db lapzselatin (8 g-os)
  • 2 dl habtejszín
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl alkoholmentes sör
  • 1 db citrom
  • A rétegezéshez:
  • 4 db lapzselatin
  • 1 üveg alkoholmentes sör
  • 1 db fahéjrúd
  • 2 db csillagánizs
  • cukor
  • citromlé
  • 2 db kivi
  • 1 db mangó
  • magvak a díszítéshez

Elkészítés

    1. A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és a hűtőbe tesszük.
    2. Egy fémtálban habverővel összekeverjük a sört, a tojássárgáját és a kétféle cukrot, valamint a citrom lereszelt héját és a kettévágott gyümölcs egyik feléből kifacsart levet. Meleg vízfürdőbe állítva fehéredésig verjük, amíg kissé besűrűsödik. Ezután hideg vízfürdőben kihűlésig kevergetjük.
    3. A kinyomkodott zselatint 2 ek sörrel elkeverve feloldjuk a tűzhelyen, majd a sörös masszába vegyítjük. Végül lazán beleforgatjuk a tejszínhabot.
    4. A rétegezéshez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az alkoholmentes sört a fahéjjal és a csillagánizzsal együtt felforraljuk, majd ízlés szerint cukorral és citromlével ízesítjük. Feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, egy tálba öntjük, és kihalásszuk belőle a fűszereket. Ezután szilárdulni hagyjuk.
    5. Közben a meghámozott gyümölcsöket apró kockákra daraboljuk, és a dermedő zselébe forgatjuk. Végül a krémet és a gyümölcsös zselét üvegpoharakba rétegezzük, és megszórjuk magvakkal.

Megjegyzés

Recept és kép: Bayerischer Brauerbund e.V.

MME
Tavasszal eperrel, télen körtével, almával is elkészítheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin