Elkészítés: Az élesztőt 1 dl cukrozott tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, olajat, kefirt, az élesztős tejet és kevés sót. Összedolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük.
Ezután 9 részre osztjuk, és 9 kör alakú lepényt készítünk, melyeket úgy teszük egymásra, hogy közé kenjük a 25 dkg olvasztott margarin és 1 evőkanál só keverékét. Ezután még kicsit kelni hagyjuk, majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, háromszögeket vágunk ki és kifliket sodrunk belőle. A tetejét paprikás tojással lekenjük, majd köménymaggal, sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk.
Végül sütőben, közepes hőmérsékleten pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre