Elkészítés: A húst kockázzuk fel. A lisztet keverjük össze sóval, borssal, szerecsendióval. Forgassuk a húst a lisztbe. Két adagban pirítsuk meg a húst az olajban, majd tegyük félre.
A narancs levét facsarjuk ki, a héját reszeljük le. A maradék olajban a hagymát pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a margarint. Ha felolvadt a margarin, tegyük bele a cukrot, és karamelizáljuk. Ha már jó a cukor, öntsük fel a narancs levével és a Guinness sörrel, tegyük bele a húst. Forraljuk kb. 10-15 percig, majd az egészet tegyük át egy jénai tálba, de a legjobb hozzá a római tál. Rakjunk bele pár babérlevelet, és lefedve tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 2,5-3 órára (a hús puhulásáig). Időnként nézzünk rá, és ha szükséges, vízzel öntsük fel.
Steak burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre