Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sörben sült kacsacomb

Hozzávalók

  • 6 db kacsacomb
  • 5 dl világos sör
  • 1-2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • 3 ek világos barna cukor
  • 4 dl csirkehús-alaplé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • A répás körethez:
  • 7,5 dkg bébirépa
  • 2,5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • turbolya vagy petrezselyemzöld

Elkészítés

    1.  A kacsák bőrét megszurkáljuk, majd sózzuk-borsozzuk. A tepsi aljára szórjuk a megtisztított, negyedelt hagymát, a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, erre fektetjük a húst.
    2. A sört összekeverjük a cukorral, felforraljuk, megvárjuk amíg a cukor felolvad. A felét a combokra öntjük, majd a 185-200  fokra előmelegített sütőben (gázsütő 6-os fokozat) addig sütjük, míg omlós és szép pirosra sül (kb. 60-80 perc).
    3. Közben néha locsoljuk a szaftjával, ha szükséges pótoljuk a sörös lével. 
    4. Amikor elkészült, kivesszük a kacsát, az alaplét leszűrjük, besűrítjük, amennyiben mártást is akarunk.
    5. A sárgarépát megtisztítjuk, lábasba téve, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a cukrot, és egy csipet sóval ízesítjük. Lefedve, kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. A fedőt levéve hagyjuk a megmaradt folyadékot ragacsos sziruppá sűrűsödni, majd a vajat is hozzáadjuk, a turbolyát vagy petrezselyemzöldet is beletesszük.
    6. A combokkal tálaljuk, mártást külön csészében tesszük az asztalra, köretként még pirított burgonyát is adhatunk. Az egészet megszórjuk petrezselyemzölddel.

    ROPOGÓS KACSACOMB ÉS ROSÉ KACSAMELL - ZAMATOS FOGÁSOK KACSAHÚSSAl >>> 

Megjegyzés

Kevesebb vagy több személyre arányosan csökkenteni vagy növelni kell a hozzávalókat.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin