Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörben sült kacsacomb

90 perc
bonyolult
költséges
6 adag

Elkészítés

  1.  A kacsák bőrét megszurkáljuk, majd sózzuk-borsozzuk. A tepsi aljára szórjuk a megtisztított, negyedelt hagymát, a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, erre fektetjük a húst.
  2. A sört összekeverjük a cukorral, felforraljuk, megvárjuk amíg a cukor felolvad. A felét a combokra öntjük, majd a 185-200  fokra előmelegített sütőben (gázsütő 6-os fokozat) addig sütjük, míg omlós és szép pirosra sül (kb. 60-80 perc).
  3. Közben néha locsoljuk a szaftjával, ha szükséges pótoljuk a sörös lével. 
  4. Amikor elkészült, kivesszük a kacsát, az alaplét leszűrjük, besűrítjük, amennyiben mártást is akarunk.
  5. A sárgarépát megtisztítjuk, lábasba téve, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a cukrot, és egy csipet sóval ízesítjük. Lefedve, kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. A fedőt levéve hagyjuk a megmaradt folyadékot ragacsos sziruppá sűrűsödni, majd a vajat is hozzáadjuk, a turbolyát vagy petrezselyemzöldet is beletesszük.
  6. A combokkal tálaljuk, mártást külön csészében tesszük az asztalra, köretként még pirított burgonyát is adhatunk. Az egészet megszórjuk petrezselyemzölddel.

ROPOGÓS KACSACOMB ÉS ROSÉ KACSAMELL - ZAMATOS FOGÁSOK KACSAHÚSSAl >>> 

Megjegyzés

Kevesebb vagy több személyre arányosan csökkenteni vagy növelni kell a hozzávalókat. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss