Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sörben sült kacsacomb cukormázas sárgarépával

Hozzávalók

  • 6 db kacsacomb
  • 5 dl világos sör
  • 1-2 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek világos barna cukor
  • 4 dl húsleves-alaplé
  • 2 ág kakukkfű
  • A körethez:
  • 75 dkg bébirépa
  • 25 g cukor
  • 50 g vaj
  • 1 csokor turbolya vagy petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A kacsacombokon a bőrt megszurkáljuk, majd sózzu-borsozzuk.
    2. Megtisztítjuk, majd a tepsi aljára szórjuk a negyedelt hagymát, a finomra vágott fokhagymát, a friss kakukkfüvet, majd erre fektetjük a húst.
    3. A sört összekeverjük a cukorral, felforraljuk, és megvárjuk, míg a cukor felolvad. Felét a combokra öntjük, majd az előmelegített sütőben (a villanysütő hőfoka kb. 180-200 fok, a gázsütőn 6 os fokozat legyen) addig sütjük, míg omlós lesz és szép pirosra sül (ez kb. 60-80 perc). Közben néha meglocsoljuk a szaftjával, ha szükséges pótoljuk azt a sörös lével.
    4. Amikor elkészült vegyük ki a kacsát, az alaplét szűrjük le, és egy serpenyőben összeforralva sűrítsük be, amennyiben mártást is szeretnénk készíteni.
    5. A sárgarépát megtisztítjuk, lábasba téve felöntjük vízzel, adjuk hozzáadjuk a cukrot, és egy csipet sóval ízesítjük. Lefedve kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. A fedőt levéve hagyjuk a megmaradó folyadékot ragacsos sziruppá sűrűsödni, majd a vajat is hozzáadjuk, az apróra vágott turbolyát vagy a petrezselyemzöldet beletesszük.
    6. A combokkal tálaljuk, a mártást külön csészében tesszük az asztalra, köretként még pirított burgonyát is adhatunk. Az egészet megszórjuk petrezselyemzölddel.

    ROPOGÓS KACSACOMB ÉS ROSÉ KACSAMELL - ZAMATOS FOGÁSOK KACSAHÚSSAL >>> 

Megjegyzés

Kevesebb vagy több személyre arányosan csökkenteni vagy növelni kell a hozzávalókat.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Sörben sült kacsacomb cukormázas sárgarépával recept?


Magazin