Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörben sült csirkecomb rizibizivel és tükörtojással

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, besózzuk, enyhén megborsozzuk.

Egy teflonos serpenyőbe beleöntjük a sör felét, belehelyezzük a combokat, és közepes lángon 8 percig abáljuk a sörben, majd hozzáöntve a maradék sört megfordítjuk a combokat, és tovább abáljuk 8 percig. Ezután kis lángon megsütjük azok mindkét oldalát.

Közben egy másik teflonos serpenyőben az olajon előpirítjuk a hagymát, majd 5 perc múlva hozzáadjuk a rizst, ha ez opálos színű lesz, belekeverjük a zöldborsót, és felöntjük vízzel. Miután megfőtt lezárjuk a lángot és lefedjük.

A tükörtojásokat külön serpenyőben az olajon a kívánt mértékig megsütjük.

Tálaláskor a rizibizivel tányérra tesszük a csirkecombokat, és a tükörtojásokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Elfogyasztása után jól csúszik a sör.
- molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss