Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sörben sült bőrös karaj

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5-2 kg bőrös karaj
  • 1 db jó fajta dobozos sör
  • 4-5 szelet mangalica szalonna
  • 2-3 dl víz
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A karajt megmossuk, majd a bőrt bevagdossuk rajta.

    A szalonnát beirdaljuk, és egy magas falú sütőedény aljába tesszük őket.

    A húsba bedörzsöljük a fűszereket ízlés szerint, majd rárakjuk a szalonnára bőrrel felfelé. Kevés vizet öntünk alá, kevéske sörrel meglocsoljuk, lefedjük, és magas hőfokon elkezdjük sütni.

    Ahogy puhul, időnként a szalonnával megsimogatjuk a bőrt, és mindig kevés sört öntünk rá. Többször megismételjük, majd ha a hús már puha, levesszük a fedőt, még egyszer meglocsoljuk sörrel (kb. 3/4 doboznyi fogy el összesen), és lejjebb vesszük a hőfokot, hogy piruljon a bőr. Néha még megsimogatjuk a szalonnával, csurgatunk a tetejére a sörös szaftból, aztán ha már szép színe van, lekapcsoljuk.

    Rizzsel vagy krumplipürével és sörrel tálaljuk!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin