Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörben főtt sült csülök

MME MME
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított csülköt sóval bedörzsöljük, kuktába rakjuk, a sört ráöntjük. Fedelét ráhelyezzük, és a pecsenyét 45 perc alatt vajpuhára pároljuk.

Ezután a tűzről lehúzzuk, és kb. 15 perc elteltével a gombot a gőzkiengedésre állítjuk. Amint a gőz elillant, a fedelet leemeljük róla. Kiemeljük a húst, amikor az kissé kihűlt, kicsontozzuk, a húst felszeleteljük.

A hússzeleteket peremes tepsibe vagy jénai edénybe fektetjük.

A kuktából kiöntjük a pecsenyelevet, liszttel meghintjük, elkeverjük, majd sűrített paradicsommal és köménnyel ízesítjük, kevergetve fölforraljuk. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk, ízlés szerint sózhatjuk.

Ezt az ízletes szószt a csülökre locsoljuk, ezután a sütőben, nagy lánggal körülbelül 15 perc alatt pirosra sütjük.

Köretként zöldséges rizst tálalunk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss