Elkészítés: A megtisztított csülköt sóval bedörzsöljük, kuktába rakjuk, a sört ráöntjük. Fedelét ráhelyezzük, és a pecsenyét 45 perc alatt vajpuhára pároljuk.
Ezután a tűzről lehúzzuk, és kb. 15 perc elteltével a gombot a gőzkiengedésre állítjuk. Amint a gőz elillant, a fedelet leemeljük róla. Kiemeljük a húst, amikor az kissé kihűlt, kicsontozzuk, a húst felszeleteljük.
A hússzeleteket peremes tepsibe vagy jénai edénybe fektetjük.
A kuktából kiöntjük a pecsenyelevet, liszttel meghintjük, elkeverjük, majd sűrített paradicsommal és köménnyel ízesítjük, kevergetve fölforraljuk. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk, ízlés szerint sózhatjuk.
Ezt az ízletes szószt a csülökre locsoljuk, ezután a sütőben, nagy lánggal körülbelül 15 perc alatt pirosra sütjük.
Köretként zöldséges rizst tálalunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre