Elkészítés: Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb lábasban, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és alacsony lángon, gyakran kevergetve pirítsuk 5 percig. Ezután adjuk hozzá a kacsát, és gyakran forgatva 15 percig pirítsuk.
Öntsük hozzá a sört, forraljuk fel, miután felforrt, vegyük le a lángot, és fedő alatt pároljuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük rozmaringgal, kakukkfűvel és zsályával. 1 órán keresztül főzzük, amíg a kacsa megpuhul.
Közben tegyük a mazsolát egy tálba, adjunk hozzá langyos vizet, és 30 percig áztassuk, majd szűrjük le, és csavarjuk ki belőle a lét.
Vegyük ki a fazékból a kacsát, tartsuk melegen, szűrjük le a levet, majd tegyük vissza főni. Keverjük bele a mazsolát, és még néhány perc alatt főzzük össze.
Daraboljuk fel a kacsát, helyezzük meleg tányérra, és locsoljuk meg a mazsolás, sörös lével. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre