Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Söralátét rántotta

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat enyhén felver, bele 1 púpos evőkanálnyi reszelt sajt, 1 jó evőkanálnyi tejföl (villával eloszlatva), só óvatosan, a bors, 1 lapos teáskanálnyi Pistike.

A nem sajnált méretű kolbászt/szalámit gusztus szerint karikába, azt félbe vagy negyedbe , esetleg apróra vág, serpenyőben megfuttat a felforrósított olajon (ne sokáig, mert megkeményedik), belezuttyant a tojást, gyengéden kevergetve úgy háromnegyed keménységűre süt. Gázt lezár, edény marad, a rántotta tetejét bőven, vastagon megszór reszelt sajttal, majd meghint őrölt paprikával, gyorsan rá a fedőt, légmentesen zár.

Kb. 4-5 perc múltán óvatosan a fedő alá kukucsol, ha ráolvadt a sajt, összeesett a paprika, házi fűszeres karéj kenyérrel tálalhat.

Megjegyzés

A sörözős esték megalapozásához találtam ki ezt a *keményebb* változatot, és úgy jártam, hogy másik már nem is gyártható nálunk, sör ide vagy oda. Csípőske, ízgazdag, sóval vigyáz, utólag is pótolható, ha kell. - Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek

Friss