Elkészítés: A tojásokat enyhén felver, bele 1 púpos evőkanálnyi reszelt sajt, 1 jó evőkanálnyi tejföl (villával eloszlatva), só óvatosan, a bors, 1 lapos teáskanálnyi Pistike.
A nem sajnált méretű kolbászt/szalámit gusztus szerint karikába, azt félbe vagy negyedbe , esetleg apróra vág, serpenyőben megfuttat a felforrósított olajon (ne sokáig, mert megkeményedik), belezuttyant a tojást, gyengéden kevergetve úgy háromnegyed keménységűre süt. Gázt lezár, edény marad, a rántotta tetejét bőven, vastagon megszór reszelt sajttal, majd meghint őrölt paprikával, gyorsan rá a fedőt, légmentesen zár.
Kb. 4-5 perc múltán óvatosan a fedő alá kukucsol, ha ráolvadt a sajt, összeesett a paprika, házi fűszeres karéj kenyérrel tálalhat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre