Elkészítés: Az előző este beáztatott babot leszűrjük, friss vízben, enyhén sózva, a babérlevéllel ízesítve puhára főzzük, a levében hűlni hagyjuk.
A májat vékonyan felszeleteljük, szép piros lábasunkban olajat hevítünk, rajta a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, belekeverjük a májat, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Hűlni hagyjuk.
A puha babot leszűrjük, a kihűlt májjal és a főtt tojások sárgájával együtt kétszer ledaráljuk. Enyhén megsózzuk, a majoránnával és a pástétomfűszerrel ízesítjük. A főtt tojások fehérjét nagyon apróra vágjuk, és a lágy vajjal együtt a pástétomba keverjük. Jól összedolgozzuk, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Forró pirítóssal és zöldsalátával adjuk fel az asztalra, és természetesen az a jó kékfrankos sem maradhat el.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre