Sonkával töltött tojástekercs

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • 2 dkg szárított petrezselyem
  • 2 dl olaj
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi bors

Elkészítés

    1. A tojásokat egy nagy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet.
    2. Csomómentesre keverjük és sóval, borssal, szárított petrezselyemmel ízesítjük.
    3. A sütőben egy kevés olajjal kikent tepsit helyezünk és felmelegítünk. Mikor már forró a tepsi, akkor kivesszük és beleöntjük a „tésztát”. 
    4. Ezután alacsony hőfokon 10 percig sütjük. Ameddig sül, apró kockákra vágjuk a hagymát és a sonkát, a sajtot pedig lereszeljük. Amikor megsült a tojás, kivesszük a sütőből és gyorsan rászórjuk a hagymát, sonkát, sajtot és szorosan feltekerjük.
    5.   A kész tekercset hagyjuk kihűlni. Ezután felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

gyors és laktató étel

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin