Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkával töltött pogácsa

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sonkával töltött pogácsa elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük az élesztőt és összegyúrjuk a sóval, a tojással, és a tejföl 3/4-ével. A tésztát lefedjük és egy órán át pihentetjük.
  3. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk a tésztát és a felét megkenjük 2-3 evőkanálnyi tejföllel. Megszórjuk apróra vágott sonkával, reszelt sajttal és ráhajtjuk a tészta másik felét.
  4. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a pogácsák tetejét megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A SONKÁVAL TÖLTÖTT POGÁCSA:

Ezek is érdekelhetnek

Friss