Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkával töltött kenyérke

MME MME
5 4/5
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • Tésztához:
  • 1 kg finomliszt
  • 6-7 dl langyos víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csapott evőkanál só
  • 2 tasak instant élesztő
  • Töltelék:
  • 10 szelet pármai sonka (vagy hasonló)
  • 8 db 8 percig főzött tojás
  • 40 dkg füstölt sajt (de jó bármilyen maradék is)
  • szárított őrölt rozmaring
  • 2-3 db paradicsom
  • extraszűz olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy selymes hatású rugalmas tésztát kapjunk. Liszttől függő a víz mennyisége. Kb. 5 percig gyúrjuk, majd fél órára pihenni hagyjuk (alufóliával lefedve, nagyobb edényben. A tészta kétszeresére dagad). Amikor letelt a fél óra, meggyömöszöljük a tésztát, hogy a levegő eltávozzon belőle (kb. 1 percig), majd kinyújtjuk kb. 1 m x 20 cm-re. Ne legyen túl vastag a tészta. Beletesszük a közepébe a szeletelt sonkákat hosszában elrendezve, majd a karikára vágott tojásokat (egyben is lehet hagyni), a paradicsomot, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal, rászorjuk a rozmaringot.
Amikor ezekkel elkészültünk, a tésztát ráhajtjuk a töltelékre, és a két végét összekötjük, hogy karika alakot kapjunk. Hagyjuk pihenni fél órát. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje. Melegen és hidegen is fogyasztható, a maradékot nyugodtan le lehet fagyasztani.

Megjegyzés

Többféle töltelékkel is elkészíthető. Tésztája nagyon jó pizza tésztának is. Ha vendégek jönnek, kissebb verzióban is elkészíthető, olyankor kifli vagy zsemle formára alakítjuk a tésztát. Praktikus, laktató étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss