Elkészítése: A húsról a zsiradékot levágjuk, megveregetjük, úgy, hogy lehetőleg négyzet alakú legyen. Elkészítjük a tölteléket. A sonkát, a tejben megáztatott és kinyomkodott zsemléket a vajban megdaráljuk, hozzáadjuk az evőkanálnyi vajban megfonnyasztott finomra vágott hagymát, a tojást, a finomra vágott petrezselymet, jól összekeverjük, s a deszkára fektetett húsra kenjük, azt összetekerjük, hústűvel megtűzzük, vagy az előzetesen forró vízbe mártott cérnával összekötjük, serpenyőbe téve vajban minden oldalról megpirítjuk, azután közepesen meleg sütőben egy-egy kanál tejföllel meglocsolva kb. két órát pároljuk. Amikor megpuhult, a hústűt vagy a kötözőcérnát eltávolítva vastagabb szeletekre vágva tálba rakjuk, és a levével meglocsolva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre