Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkával sült laskagomba

MME MME
4/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, és apró kockákra, a sonkát ujjnyi vékony csíkokra vágjuk. A gombák szárának végeit lecsípjük, papírkendővel tisztára töröljük vagy folyó víz alatt gyorsan megmossuk, a nagyobbakat félbe, negyedbe vágjuk. A tárkonyt megmossuk, letépkedjük a leveleit.

A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. Egy sütőedényt vékonyan kivajazunk.

A hozzávalókat sütőtálba tesszük, lazán összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Néhány tárkonylevelet félreteszünk a díszítéshez, a többit a sonkás gombához adjuk. A tetejére morzsoljuk a maradék vajat, meghintjük a zsemlemorzsával, és a sütőben kb. 20 percig, enyhe pirulásig sütjük.

Megszórjuk a félretett tárkonylevelekkel, friss kenyér kíséretében tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 3128 kJ/748 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss