Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkával - sajttal töltött pulyka- vagy csirkemell

MME MME
4.4/5
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése:
1. A hússzeleteket gyengéden kikloppfoljuk, majd besózzuk
2. 15 perc állás után a szeleteket megtöltjük, azaz a szeletekre ráterítünk l szelet gépsonkát + l szelet sajtot, majd óvatosan feltekerjük
3. A feltekert göngyölegeket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva bõ forró olajban, közepes hõmérsékleten kisütjük. Nem kell félni, nem esik szét és nem folyik ki a sajt sem! Javaslat: sütésnél a göngyöleget úgy tegyük az olajba, hogy a hús széle alulra kerüljön, esetleg a biztonság kedvéért hústûvel vagy fogpiszkálóval megtûzzük!
Dermedés után, átlósan, 1 ujjnyi szélesre vágjuk.
Köretjavaslat: vegyes zöldségköret, vagy petrezselymes burgonya, burgonya saláta, burgonypüré illik hozzá!

Megjegyzés

Rendkívül kiadós. Hidegen vagy melegen egyaránt kitûnõ. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss