Sonkával - sajttal töltött pulyka- vagy csirkemell

default user icon
4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 - 8 személyre:
  • 8 db filézett csirkemell (ez egyenlõ 4 db csontos csirkemellel), vagy pulykamell,
  • 8 szelet vékony gépsonka,
  • 8 szelet vékony trappista sajt, (lehet reszelt is),
  • só ízlés szerint,
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítése:
    1. A hússzeleteket gyengéden kikloppfoljuk, majd besózzuk
    2. 15 perc állás után a szeleteket megtöltjük, azaz a szeletekre ráterítünk l szelet gépsonkát + l szelet sajtot, majd óvatosan feltekerjük
    3. A feltekert göngyölegeket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva bõ forró olajban, közepes hõmérsékleten kisütjük. Nem kell félni, nem esik szét és nem folyik ki a sajt sem! Javaslat: sütésnél a göngyöleget úgy tegyük az olajba, hogy a hús széle alulra kerüljön, esetleg a biztonság kedvéért hústûvel vagy fogpiszkálóval megtûzzük!
    Dermedés után, átlósan, 1 ujjnyi szélesre vágjuk.
    Köretjavaslat: vegyes zöldségköret, vagy petrezselymes burgonya, burgonya saláta, burgonypüré illik hozzá!

Megjegyzés

Rendkívül kiadós. Hidegen vagy melegen egyaránt kitûnõ.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek