Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkával-sajttal töltött pácolt tarja

60 perc
mester
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • 5 szelet csont nélküli tarja
  • A pácoláshoz:
  • 3 dl mustár
  • 2-3 fej fokhagyma
  • 1 tk őrölt bors
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A töltéshez:
  • 5 szelet sonka
  • 5 szelet sajt
  • A "bundához":
  • pirospaprika
  • rizsliszt

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk. A mustárhoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát az őrölt borsot és az olívaolajat is. A szeletek mindkét oldalát megkenjük ezzel a páccal. A szelet húsokat egy nagyobb zsírpapírra tesszük egymás tetejére, jól becsomagoljuk, és 2-3 fokos hűtőbe tesszük, ahol 4 napig pácoljuk!
  2. 4 nappal később a hűtőből kivett hússzeleteket megsózzuk, majd egy-egy sajt, illetve sonka szeletet helyezünk rájuk, félbehajtjuk, vagy feltekerjük, paprikás rizslisztbe mártjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített 180 fokos - légkeveréses - sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. vaj puha húst kapunk! Tört burgonyával, salátával kínáljuk!

9+1 SZAFTOS FOGÁS TARJÁBÓL - EGYET PRÓBÁLJ KI HÉTVÉGÉN! >>>

15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>> 

PULLED PORK, A LEGOMLÓSABB HÚS - ÍME A TITKA! >>> 

Megjegyzés

Elkészítése nem bonyolult, de vegyük figyelembe, hogy a pácolási idő 4 napot vesz igénybe. Csak megbízható (állandó hőmérsékletet tartani tudó), hűő szükséges hozzá! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss