Sonkával rakott tészta

default user icon
5 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 15 dkg margarin
  • 40 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
  • 50 dkg csavart tészta
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 tojás
  • kb. 2 dl tejföl
  • bors
  • csipetnyi kakukkfű és bazsalikom
  • apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A sonkát vagy tarját vékony, kb. 2 cm-es csíkokra, a megtisztított hagymát apróra vágjuk. A margarinon világosra pirítjuk a hagymát, és megfuttatjuk rajta a sonkát vagy tarját. A tésztának az enyhén sós, olajos vizet felforraljuk, és a lobogó vízbe téve az újraforrásig főzzük, majd elkapcsoljuk alatta a gázt (vagy villanyt), letakarjuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt a tészta tökéletesen megfő, de megtartja szép formáját.

    Amíg a tészta puhul, elkészítjük az öntetet. A tojások sárgáját kikeverjük a tejföllel, megsózzuk, keverünk bele egy kevés kakukkfüvet és bazsalikomot, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját is.

    Egy tűzálló tálba beleöntjük a sonkás hagymát, összekeverjük a leszűrt tésztával, majd ráöntjük a tojásos keveréket. Finoman összekeverjük, hogy ne törjön, majd megszórjuk egy kevés apróra vágott petrezselyemmel, és letakarva 250 fokon légkeveréssel kb. 20-25 percig sütjük, majd a tetőt levéve további 10 percig pirítjuk a tetejét. A tálban hagyva még melegen kínáljuk. Bármilyen savanyúság illik hozzá.
    Jó étvágyat!

Megjegyzés

Neki is köszönjük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bedő Erika 2 hónappal ezelőtt
Ezt a receptet úgy érdemes értelmezni, hogy még ez is - az is kell bele. Tettem hozzá sajtot, pár fűszert még és egészen jó lett.
Hortobágyiné Vinczey Gabriella 6 évvel ezelőtt
Én is elkészítettem,de nem hasonlított ahhoz,ami a képen van.És szerintem is több mártás kellett volna,mert egy kicsit száraz volt. Azért annyira nem lett rossz,így is fogyott belőle. :)
Nagy Katalin 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam és egyáltalán nem olyan lett mint ami a képen van! És szerintem több mártás kell hozzá mert nekem szárazabb lett, de ettől eltekintve finom lett!
Nagy Katalin 6 évvel ezelőtt
Hát igen, ez jó kérdés.....!!!
Fekete Krisztina 9 évvel ezelőtt
Nem kell sajt közé, vagy a tetejére? A kép nem illik a recepthez! Segítsetek...

Hasonló Receptek

Magazin