Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkával rakott karfiol

5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg karfiol (rózsáira szedve, sós-ételízesítős vízben roppanósra főzve)
  • 1 tasak (12,5 dkg) zacskós rizs (leírás szerint főzve)
  • 20 dkg fekete-erdei sonka (vagy más ízletes fajta)
  • 3 szál újhagyma (felkarikázva)
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt kemény sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • kevés ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A sonkát vékonyra csíkozva kevés olajon kicsit átpirítom, majd beleadom az újhagymát, hozzádinsztelem.

    Besamelmártást készítek a vajból és a lisztből a tejjel, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval, kevés ételízesítővel, majd amikor kissé hűl, belekeverem a tojást, a tejfölt és a reszelt sajt felét.

    Kivajazott sütőtálba elosztom a karfiolt, rá a párolt rizs és a mártás fele kerül, majd a sonkás-hagymás egyveleg. A maradék mártással befedem, és a maradék reszelt sajttal megszórva 200 fokos előremelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm. Tálalásnál tejfölt kínálok!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

VivicaThomas
Tökéletes látvány és íz!!! Új kedvenc született! ;) Köszi a receptet!
VivicaThomas
Húúú!!! Sütőben csücsül, de már az összekészítés alatt is eszméletlenül csorgott a nyálam... Ez annyira jól ki van találva!!! Végül fele friss brokkoli, 1/4 mirelit brokkoli, 1/4 mirelit karfiol lett a zöldség (külön főztem elő őket), és a trappista alá egy tömlő füstölt sajtot is szétrakosgattam...
gaby53
Szia! Szerintem biztos finom lesz brokkolival, sőt ....!!! Csak bátran....! :) Kellemes főzést kívánok! üdv.Gabi
VivicaThomas
Még csak 125 receptedig jutottam az este, de annyira elkezdett korogni a gyomrom, hogy jobbnak láttam elnapolni a dolgot ;) Rengeteg finomságra, a mi ízvilágunknak megfelelőre leltem...
VivicaThomas
Szia Gabi! Mindenem van itthon, kivéve a karfiol... :( Brokkolival szerinted...? /Amint láthatod, szemezgettem egy kicsit a receptjeid között, úgyhogy bizonyosan több hozzászólásom lesz a közeljövőben ;)/

Hasonló Receptek

Magazin