Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkával párolt süllőfilé gyümölcsmártással

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg süllőfilé
  • 8 szál vékony újhagyma
  • 8 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka
  • 2 tk. finomra vágott bazsalikom
  • 2 dkg vaj
  • 3 dkg tisztított mandula
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg alma
  • 10 dkg szőlő
  • 10 dkg ribizli
  • 10 dkg egres
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 citrom
  • A körethez:
  • 50 dkg újburgonya
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A halszeleteket megmossuk. Az újhagymát megtisztítjuk. Halra rátesszük a sonkát és a hagymákat, félbehajtjuk, és megszórjuk a bazsalikommal és a mandulával. Kivajazunk egy tepsit, a sütőt 180 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tepsibe tesszük a halat, ráöntjük a bor felét, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva a sütőbe tesszük 15 percre. Ha elkészült, a levét lábasba tesszük, és a halat visszatakarjuk. Amíg a hal sül, megtisztítjuk, megmossuk a gyümölcsöket. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a szőlőt kimagozzuk. A hallébe beleöntjük a maradék bort, sót és mézet teszünk bele, ha kell, pici vizet öntünk hozzá. A tejszínnel kikeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a levet. A mártásba beletesszük az almát, a piszkét, a szőlőt és a ribizlit. Citromlével ízesítjük, és 5-8 percig kíméletesen forraljuk, úgy, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak. A hallal együtt tálaljuk. Köretnek petrezselymes vajon átforgatott főtt burgonyát adunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 564 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss