Sonkával és szalonnával töltött káposztalevelek

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 ek sertészsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • bors

Elkészítés

    1.

    A rizst főzzük meg a csomagolásán található utasításnak megfelelően. A kelkáposztának vegyük le a nagyobb leveleit. Főzzük őket sós vízben 7-8 percig, majd öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le.

    2.

    Forrósítsunk fel 2 ek zsírt, és pirítsuk meg rajta a felaprított hagymát, valamint a felkockázott szalonnát és sonkát. Adjuk hozzá a rizst és az összezúzott fokhagymát. Melegítsük össze, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük hozzá a tojást.

    3.

    Töltsük meg a leveleket a töltelékkel, hajtsuk be két oldalukat, majd tekerjük fel őket. A maradék zsírral kenjünk ki egy tűzálló formát, fektessük bele a tekercseket, és süssük őket 180 fokon kb. 45 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin