Előkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A savanyú káposztát (ha túl savanyú, vízzel átöblítjük) kinyomkodjuk, és kb. 3-4 cm-es darabokra aprítjuk.
Elkészítés:
Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a savanyú káposztát, megszórjuk sóval, borssal, őrölt köménnyel, és kb. 4-5 percig kevergetve pároljuk. A sonkaszeleteket kiterítjük, vékonyan bekenjük mustárral, elosztjuk rajta a savanyú káposztát, és összegöngyöljük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, egymás mellé fektetjük bele a sonkatekercseket. Mindegyikre egy szelet sajtot teszünk. A sonkatekercseket a sütőben kb. 5-8 perc alatt aranysárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre