Keress receptre vagy hozzávalóra

Sonkatekercs töltött tojással

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 1 doboz natúr vajkrém
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 20 -25 dkg sonka
  • 10-15 dkg trappista sajt
  • 25 dkg franciasaláta-keverék (fagyasztott)
  • 2 ek tejföl (20%-os)
  • 1 tubus majonéz (kicsi)
  • citromlé
  • szárított petrezselyem

Elkészítés

    1. A tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk, majd kikaparjuk a sárgáját. A vajkrémmel összekeverjük a tojássárgáját, megborsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
    2. A sonkát vékonyan megkenjük a tojásos vajkrémmel, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. A maradék tojáskrémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele a tojásokat.
    3. A franciasaláta-keveréket sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lehűtjük, és a tejföllel elkevert majonézzel összekeverjük. Citromlével és szárított petrezselyemmel ízesítjük, majd egy tálcára simítjuk.
    4.   Végül rátesszük a sonkatekercseket és a töltött tojást, és tálaljuk.

Megjegyzés

Akinek jobban ízlik, a francia salátájába tehet apró uborkakockákat vagy almát.

Én házilag készítem a majonézt 1 db tojássárgájából 1 dl olajjal, és azt utólag fűszerezem még egy kicsit mustárral, borssal, szerecsendióporral, petrezselyemmel, és ezt hígítom 1-2 ek tejföllel.

A végén jöhet a díszítés, ami mindenkinek a fantáziájára van bízva. Kapor, citrom, piros arany, zöldsaláta levelei, stb.

ambroziandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin