Elkészítés: A paradicsomok tetejéből 1 ujjnyi szeletet levágunk, ez lesz a kalapjuk. Belsejüket kivájjuk, jóízűen megesszük. Az üreges paradicsomok belsejét sózzuk, borsozzuk, töltésig behűtjük.
A sonkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát, az almát, az uborkát és a salátát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Kedvenc keverőtálunkban a majonézt a mustárral, meg a porcukorral ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, beleszűrjük a citromlevet, meghintjük a petrezselyemmel, és jól összekeverjük. Ezután lazán beleforgatjuk a felcsíkozott hozzávalókat, majd megtöltjük vele a paradicsomokat.
A maradékot a kínálótálon egyenletesen elsimítjuk, ráültetjük a paradicsomokat, kalapjukat hetykén a fejükre csapjuk, egy kicsit hűtjük, és már tálalhatjuk is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre