Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkasalátával töltött paradicsom

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomok tetejéből 1 ujjnyi szeletet levágunk, ez lesz a kalapjuk. Belsejüket kivájjuk, jóízűen megesszük. Az üreges paradicsomok belsejét sózzuk, borsozzuk, töltésig behűtjük.

A sonkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát, az almát, az uborkát és a salátát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Kedvenc keverőtálunkban a majonézt a mustárral, meg a porcukorral ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, beleszűrjük a citromlevet, meghintjük a petrezselyemmel, és jól összekeverjük. Ezután lazán beleforgatjuk a felcsíkozott hozzávalókat, majd megtöltjük vele a paradicsomokat.

A maradékot a kínálótálon egyenletesen elsimítjuk, ráültetjük a paradicsomokat, kalapjukat hetykén a fejükre csapjuk, egy kicsit hűtjük, és már tálalhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek