Előkészítés: A rizst az olajon megfuttatjuk, dupla mennyiségű vízzel (kb. 2 bögre) felöntjük, és lefedve, kislángon kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd levesszük a fedőt, és hagyjuk kihűlni. A sonkát apró kockára vágjuk. Az avokadót félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, és félbe vágjuk. A jégsalátát megmossuk, levelekre szedjük, leszárítjuk, és nagyobb darabokra tépkedjük. A sajtot kockára vágjuk.
Elkészítés: A kihűlt rizst salátástálba borítjuk. Hozzáadjuk a sonkát, az avokadót, a paradicsomot, a jégsalátát, a sajtot, és lazán összekeverjük, a tetejét a pisztáciával megszórjuk. Kis tálkába beleöntjük a tejfölt, a majonézt, megsózzuk, borsozzuk, csipet curryt adunk hozzá, és habverővel simára keverjük. A mártást külön szószos csészében tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 540 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre