Elkészítés: A hagymát és az uborkát karikákra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát vékony szeletekre vágjuk. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, a petrezselymet leveleire csipkedjük. Az így előkészített zöldséget óvatosan összekeverjük. A megmosott salátát leveleire szedjük, és kibélelünk vele egy salátástálat. Az összekevert zöldséget a salátalevelekre halmozzuk, és hűtőbe rakjuk. Ezutan a mustárhoz keverjük az olajat, majd a citromlevet és a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, és külön edényben tálaljuk, melyből ki-ki a saját ízlésének megfelelő mennyiséget keveri a salátájához. Vajas pirítós és könnyű fehérbor illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre