Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-túrós lepény

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl víz
  • tojás a tetejére
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • kb. 25 dkg főtt sonka
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből egy csapott evőkanál sóval, olajjal és a vízzel tésztát gyúrunk. Pihentetjük, majd egy lisztezett deszkán a 2/3-át kinyújtjuk, ezzel kibélelünk egy pitetálat, tortaformát vagy egy kisebb tepsit.

A töltelékhez a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a tejjel sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az összetört túrót, az apróra vágott sonkát. Borsozzuk, ha kell, sózzuk, majd a tésztára öntjük a masszát. A maradék tésztából kivágott csíkokkal berácsozzuk a tetejét, tojással megkenjük.

200 °C-os sütőben kb. 45 percig sütjük (nem kell előmelegíteni).

Ezek is érdekelhetnek

Friss