Elkészítés: A lisztből egy csapott evőkanál sóval, olajjal és a vízzel tésztát gyúrunk. Pihentetjük, majd egy lisztezett deszkán a 2/3-át kinyújtjuk, ezzel kibélelünk egy pitetálat, tortaformát vagy egy kisebb tepsit.
A töltelékhez a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a tejjel sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az összetört túrót, az apróra vágott sonkát. Borsozzuk, ha kell, sózzuk, majd a tésztára öntjük a masszát. A maradék tésztából kivágott csíkokkal berácsozzuk a tetejét, tojással megkenjük.
200 °C-os sütőben kb. 45 percig sütjük (nem kell előmelegíteni).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre