A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, majd a sárgájukat egy tálba tesszük. A sonkát nagyon apróra vágjuk (vagy késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk).
A sonkához hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a tormakrémet, a vajat és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor a krém elkészült, hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot. A krémet habzsákba vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk.
Ezután megtöltjük a krémmel a tojásokat. A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta vagy bármilyen saláta, és erre helyezzük a töltött tojásokat.
Nagyon egyszerű, finom töltött tojás recept. Jól mutat az ünnepi asztalon, de egy pirítós mellé reggelire is jó, amikor nem kell rohanni, mikor ráérünk és kicsit több időt tudunk fordítani a reggeli elkészítéséhez. - veruss74
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!