Sonkás-tormás krémmel töltött tojás

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 2 szelet sonka (házi, füstölt, főtt)
  • 1 evőkanál ecetes tormakrém
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 5-6 levél friss bazsalikom
  • bors

Elkészítés

    1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, a sárgájukat egy tálba tesszük. A sonkát nagyon apróra vágjuk vagy késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
    2. A sonkához hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a tormakrémet, a vajat és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor a krém elkészült, hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot. A krémet habzsákba vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk.
    3. Ezután megtöltjük a krémmel a tojásokat. A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, zöldsaláta levelek vagy zöldségek, és erre helyezzük a töltött tojásokat.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, finom töltött tojás recept. Jól mutat az ünnepi asztalon, de egy pirítós mellé reggelire is jó, amikor nem kell rohanni, mikor ráérünk és kicsit több időt tudunk fordítani a reggeli elkészítéséhez.

Szabó Veronika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin